Legfrissebb bejegyzések:
2012-11-08
Novemberi kedvezmények
 | részletek
Hatalmas kedvezményekkel készülünk a télre, ne maradjon le, nézze meg a részleteket! Akár 50% kedvezményt is elérhet most bérleteink árából, kedvezményes kezeléseink mellett diétás étrendjét...
2011-11-16
Kezelések alappillérei
 | részletek
A Physiomins fogyasztó-programjainak alappillérei a következők Állapotfelmérés, testzsír százalék és méretek ellenőrzése a kúra kezdetén, félidőben és végén; testsúly mérése minden...
2011-11-16
Küldetésünk
 | részletek
Arra törekszünk, hogy miközben a francia Physiomins fogyasztó gépeivel, az Alpha masszázzsal és más testkezeléseinkkel a fogyni vágyók igényeit kielégítsük, mindig nyíljon időnk az étrend, a...
»» minden bejegyzés

Receptek

A fehérje diéta első 21 napos fogyasztó szakasza során növeljük a napi protein bevitelt és teljes egészében száműzzük a szénhidrátokat. Ezt nagyon nehéz véghezvinni, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy a napi állati fehérje aránya általában magasabb a zöldségekénél. A magyar konyha általában rengeteg hagymát, paprikát használ - természetesen ez ételeink ízén is tükröződik: szeretünk jól és finomat enni - de ebben a rövid szakaszban meg kell lenni nélkülük. Ha ezt sikerül megtennünk, hamarosan nagyarányú fogyást, és ami nagyon fontos, a testzsír-százalék jelentős csökkenését érhetjük el.

Ezt követően szigorúan abba kell hagyni ezt a típusú étkezést, és átállni a hagyományos fitnesz étrendre, melynek során a szénhidrát bevitelt a délelőtti órákra korlátozzuk. Tudom, hogy ez nagyon nehéz - főként nyáron, amikor érik a cseresznye, meggy, őszibarack. Ezért itt és most közreadunk néhány olyan receptet, melyeket a megengedett zöldségek felhasználásával készíthetsz el. Így egész biztos, hogy változatos marad annyira az étrended, hogy ezt a három hetet végigcsináld. Vágjunk bele, lássuk, mit is ehetünk! Hátha így erőt merítesz ahhoz, hogy segítségünkkel megszabadulj fölös kilóid jelentős részétől.

Sült csirkemell, vele sült zöldbabbal
Hozzávalók:

  • 1 db filézett csirkemell
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma (ez az első szakaszban sajnos kimarad)
  • 40 dkg zsenge zöldbab
  • Fűszerek
    Elkészítés: A 2 fél csirkemellet 4-4 darabra vágjuk (keresztben), a fokhagymát 8 darabra.  A csirkedarabokat felszúrjuk és egy-egy fokhagyma darabkát teszünk a közepébe, majd begöngyöljük szalonnával. Egy jénai vagy teflon tálba körben letesszük, közepére helyezzük a megtisztított zöldbabot. Gyengén sózzuk, fűszerezzük. Lefedjük, és forró sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
    Elkészíthető ugyanígy kelbimbóval, brokkolival, karfiollal, gombával. Így változatos ételeket kapunk.

Pulykamell paraj paplanban
Hozzávalók:

  • 4 szelet filézett pulykamell (2 adag)
  • 1 csomag fagyasztott spenót
  • 5-6 dkg vaj, vagy főző margarin
  • 3 dkg reszelt sajt (ennyi még belefér)
  • Fűszerek
    Elkészítés: A pulykamellet gyengén kiklopfoljuk, fűszerezzük, vajban hirtelen kisütjük. A kiolvasztott spenótról a levét leöntjük, és a hússütésből visszamaradt zsiradékban megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. A húst tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a parajt, megszórjuk sajttal és addig sütjük, míg teteje szép piros lesz.

Sertésszelet zöldség-nyárssal
Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj (klopfolva)
  • 2 darab kisebb cukkini
  • 8 db gomba
  • 2 gerezd fokhagyma (az első szakaszban tilos)
  • 8 szelet bacon
  • 1,5 dl olívaolaj
  • Fűszerek
    Elkészítés: A megtisztított gombákat félbe, a megmosott cukkíniket és a fokhagymát szeletbe vágjuk, majd egyet-egyet válogatva, a szalonnát közéfűzve nyársakat készítünk. A nyársakat kevés olajjal meglocsolva, sütőben megsütjük. A sózott, borsos hússzeleteket a maradék olajon hirtelen kisütjük. Sertés szűzérméből készítve még zamatosabb.

Boszorkány falatok
Hozzávalók: 

  • 1 db csirkemell
  • 8 db kicsi gomba
  • 1 db kisebb cukkíni
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bacon
  • Olaj a sütéshez
    Elkészítés: A 2 fél csirkemellet és a fokhagyma gerezdeket 4-4 darabra vágjuk (keresztben), a megtisztított gombákat félbe, a megmosott cukkínit 8 szeletbe vágjuk, majd 1-1-et válogatva, a szalonnát közéfűzve 4 db nyársat készítünk. Külön sózni nem kell, mert a szalonna elég sós. A nyársakat bő olajban készre sütjük.

Brokkoli krémleves csirke csíkokkal
Hozzávalók: 

  • 1 szép nagy fej brokkoli
  • ½ pohár natúr joghurt
  • 1 db filézett csirkemell
  • 3-5 dkg főzőmargarin
    Elkészítés: A megtisztított brokkolit ½ liter sós vízben puhára főzzük, turmixgépben összekeverjük, közben hozzáadjuk a joghurtot. A csirkemellet a margarinon kisütjük. A sült csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és a leveshez adjuk.

Sertésszelet gombaágyon
Hozzávalók: 

  • 4 szelet karaj (klopfolva)
  • ½ kg gomba
  • 1 kis vej vöröshagyma (az első szakaszban tilos)
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 1 dl olaj
  • Fűszerek
    Elkészítés: A fűszerezett, gyengén sózott hússzeleteket az olajban gyorsan kisütjük. A visszamaradt olajon a hagymát apró darabokra vágva üvegesre pirítjuk, rádobjuk a megtisztított, felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselymet szórunk rá, majd készre pároljuk. A gombát jénaiba tesszük, tetejére rakjuk a megsütött húst, megszórjuk sajttal és pirosra sütjük.

Currys csirkecomb kelbimbóval
Hozzávalók: 

  • 4 db filézett csirkecomb
  • 40 dkg kelbimbó
  • ½ dl olaj
  • Curry, só
    Elkészítés: A combokat felkockázzuk és olajon megpirítjuk, közben fűszerezzük sóval, curryvel. Amikor a húskockák már majdnem készre pirultak hozzáadjuk a kelbimbót, egy kevés vizet és készre pároljuk.

Csirkecomb spenótlevélen sütve
Hozzávalók: 

  • 4 db csirkecomb
  • ½ kg spenót
  • Kevés olaj
  • Fűszerek
    Elkészítés: Kevés olajon pirítsuk meg a csirkecombokat, addig, amíg a bőre pirosra sül. Egy tűzálló tálat vastagon kibélelünk a spenóttal, fokhagymával és sóval fűszerezzük. Rátesszük az előpirított húst, meglocsoljuk a sütőlével és lefedve kb. 1,5 óra alatt 180 C fokon készre sütjük.

Töltött karalábé
Hozzávalók: 

  • 6 kicsi, zsenge karalábé
  • 30 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dkg reszelt sajt
  • ½ pohár zsíros tejföl
  • Kevés margarin
  • Fűszerek, főként petrezselyem
    Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd ezt, a nyers darált húst, és a karalábéból kivájt darabokat fűszerekkel masszává keverjük. Ezzel töltjük meg a karalábékat, tetejükre teszünk 1-1 kis kanál margarint, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és sütőben készre sütjük. Főzhetjük is: a hagymából, fűszerekből és húsból álló töltelékkel megtöltjük a karalábékat, mély lábosba tesszük. Felöntjük forró, sós vízzel, hogy ellepje, a kivájt karalábé darabokat a főzővízbe tesszük. Amikor megfőtt a főzőlevet, a benne lévő darabkákkal, a tejföllel és a petrezselyemmel összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a karalábékra. Egyet forralunk rajta. Kiadós és nagyon finom.

Hamis francia lecsó
Hozzávalók: 

  • 2 cukkíni
  • 1 padlizsán
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom (az első szakaszban a paradicsomot és paprikát hagyjuk ki belőle)
  • 1 piros színű paprika
  • Olaj
  • Só, bors, bazsalikom
    Elkészítés: A hozzávalókat vastagabb darabokra vágjuk, a hagymát hat részre. A forró olajon a hagymát megdinszteljük, a fokhagymát, a paradicsomot, paprikát, cukkínit és padlizsánt hozzáadjuk. Fűszerezzük és kb. 10 perc alatt ropogós puhára pároljuk. Nem kell sokszor forgatni, hogy ne törjenek össze a zöldségek.

Citromos csirkepecsenye
Hozzávalók:  

  • 1 db konyhakész csirke
  • 1-2 db citrom karikára vágva
  • 1 pohár kefir
  • Só, bors
    Elkészítés: A citromkarikákat tűzálló tálra terítjük, ráfektetjük a csirkét (a hasába is tehetünk citromkarikát) és fűszerezzük. A kefirt kevés vízzel elkeverjük és a hús alá öntjük. Légmentesen lezárjuk fedővel, vagy fóliával. Sütőben kb. 1,5 óra alatt, 180 C-on készre sütjük. Párolt cukkínivel kínáljuk.

Sertéssült
Hozzávalók: 

  • 1,5 kg sertéscomb vagy csont nélküli karaj
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ dl olaj
  • Fűszerek
    Elkészítés: A húst sűrűn bespékeljük fokhagymával, majd a húst kívülről olajjal megkenjük és befűszerezzük. Az így előkészített húst fóliával légmentesen betekerve egy éjszakára, de lehet egy egész napra is, hűtőben pihentetjük. Ezután hagymakarikákra fektetve, kevés vizet aláöntve és lefedve, kb. 200 C-on 2 óra alatt készre sütjük. Közben többször megnézzük, ha kell, pótoljuk a vizet. A puhára sült húst még 5-10 perc alatt kifedve megpirítjuk. Az így elkészült hús hidegen reggelire, uzsonnára több napra elegendő. Szűzérméből készítve hamarabb sül.

Köretek

Sajtos zöldbab
Hozzávalók: 

  • 40 dkg zöldbab
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 1/2 pohár joghurt
  • 1 evőkanál margarin
  • Fűszerek
    Elkészítés: A zöldbabot a margarinon fűszerekkel megpároljuk, ha kész, rátesszük a sajtot és a joghurtot és átforraljuk.

Káposztasaláta
Hozzávalók: 

  • 1 fej káposzta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 szem édesítőszer
  • Só, bors, őrölt kömény
  • Ecet
  • Citromlé
    Elkészítés: A káposztát lereszeljük. Egy liter vizet forralunk, beletesszük a fűszereket, ízlés szerint savanyítjuk, majd ezzel a káposztát leforrázzuk. Lehűtve, zárt edényben tárolva napokig rájárhatunk.

Párolt spenót
Hozzávalók: 

  • ½ kg spenótlevél
  • Kis gerezd fokhagyma
  • Olaj
    Elkészítés: A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, és forró olajon pár perc alatt a fokhagymát hozzáadva megpároljuk. Húsok mellé nagyon finom. Ugyanígy készíthetünk gombát petrezselyemmel, zöldbabot szalonnával, cukkínit oregánóval, padlizsánt lila hagymával, tököt, patisszont kaporral.


 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Kapcsolodó cikkek:





Balance Fogyasztó Stúdió | telefon: (06 1) 788 3455 | e-mail: info@test-fogyasztas.hu
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.