Legfrissebb bejegyzések:
2012-11-08
Novemberi kedvezmények
 | részletek
Hatalmas kedvezményekkel készülünk a télre, ne maradjon le, nézze meg a részleteket! Akár 50% kedvezményt is elérhet most bérleteink árából, kedvezményes kezeléseink mellett diétás étrendjét...
2011-11-16
Kezelések alappillérei
 | részletek
A Physiomins fogyasztó-programjainak alappillérei a következők Állapotfelmérés, testzsír százalék és méretek ellenőrzése a kúra kezdetén, félidőben és végén; testsúly mérése minden...
2011-11-16
Küldetésünk
 | részletek
Arra törekszünk, hogy miközben a francia Physiomins fogyasztó gépeivel, az Alpha masszázzsal és más testkezeléseinkkel a fogyni vágyók igényeit kielégítsük, mindig nyíljon időnk az étrend, a...
»» minden bejegyzés

Étrend a fogyasztó fázisban

Az intenzív fogyasztó fázishoz, mely egyéntől függően változik, de általában 21 napot vesz igénybe a Physiomins ajánlásával a következő étkezési szabályokat javallott betartani.

ELHAGYNI

  • CUKORFÉLÉK (1) - méz, cukor, lekvár,
  • GYÜMÖLCSÖK- minden,
  • GABONAFÉLÉK - zsírdús is,
  • KÖRETEK - rizs, tészta, burgonya,  
  • KAGYLÓFÉLÉK,
  • ALKOHOL,
  • FOKHAGYMA, HAGYMA,
  • FELVÁGOTTAK -tartósított húsfélék, májasok, minden vákuumcsomagolt és konzerv élelmiszer.

MÉRTÉKKEL

  • TOJÁS  - ízlés szerint,
  • ZÖLDSÉGEK (2),
  • SAJTOK (3),
  • ZSÍROS TEHÉNTÚRÓ.

BÁRMENNYIT

  • HÚSFÉLÉK,
  • HALAK,
  • RÁK,
  • SONKA,
  • SZÁRÍTOTT HÚS.

ÍZESÍTÉS

  • SALÁTAECET - kevés,
  • HÁZI MAJONÉZ - tartósítószer nélkül,
  • FŰSZEREK - szénhidrát nélkül: paprika, hagyma, paradicsom,
  • ZÖLDFŰSZEREK,
  • SZÓSZOK - liszt és cukor nélkül,
  • TEJFÖL - kevés,
  • MUSTÁR- nagyon kevés.

 A fentiek bármilyen konyhatechnikai eljárással elkészíthetők.

  • (1) Nem fogyaszthat üdítőitalokat, rágógumit (cukormenteset sem), és semmilyen light terméket.
  • (2) Zöldségek: délben és este étkezés alatt 3-4 evőkanálnyit.
    Ajánlott zöldségfélék: zöldbab, spenót, sóska, tökfélék: padlizsán, patisszon, cukkini (sütőtök nem), zöldsaláta, uborka, endívia saláta, retek (4 darab/nap), kovászos uborka, gomba, zellerszár, káposzta (fejes, kel, karfiol, brokkoli, kelbimbó, savanyú káposzta).
  • (3) Sajtok: egy fajta kemény sajtot ki kell választani (Trappista, ementáli, füstölt sajtok) és az egész kúra időtartama alatt ezt kell fogyasztani, ebédre és vacsorára legfeljebb 30-30 grammot.
    Tejtermékek: egy egész natúr joghurt reggelire vagy vacsorára, vagy 5 dkg zsíros tehéntúró
  • (4) Tilos tartósított húsféléket, májasokat, vákuumcsomagolt és mindenféle konzerv élelmiszer.

Betartandó szabályok

  • Csak friss, vagy mélyhűtött étel fogyasztható, nem lehet hőkezelt, vagy konzerv.
  • Az előírt mennyiségeket be kell tartania zöldségeknél és a sajtoknál.
  • Az étkezés nem helyettesíthető csak zöldséggel vagy sajttal.
  • Nem kell zsiradék nélkül főzni, de használjunk keveset, és főként növényi eredetűeket.
  • 1,5 liter folyadékot kell fogyasztani naponta, evés közben is. Vizet, fekete teát, gyümölcs teát, kis mennyiségben feketekávét lehet inni. Tilos az üdítőital és az alkohol.
  • Egy étkezést sem szabad kihagyni!
  • Az intenzív fogyasztó szakaszban egyszer sem térhet vissza normál étrendre, mert az egész folyamatot megállítja.

Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Kapcsolodó cikkek:





Balance Fogyasztó Stúdió | telefon: (06 1) 788 3455 | e-mail: info@test-fogyasztas.hu
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.